Uber sai tagasi Londonis tegutsemise loa

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber. Pilt on illustratiivne.
Uber. Pilt on illustratiivne. Foto: Ryan Remiorz/The Canadian Press/PA Images

Briti kohus otsustas teisipäeval, et Uber võib ajutise katseajaga Londonis edasi tegutseda.

Londoni transpordiamet otsustas mullu septembris mitte pikendada linnas Uberi tegutsemise litsentsi, sest sõiduvahendusteenus polnud nende hinnangul sobiv ja õige. Uberi tegevuse keelamine tuli pärast Taxify katset siseneda Londoni turule, mis lükati samuti tagasi.

Nüüd tundub aga, et õnn on Uberile viimaks taas naeratanud, sest kohus pani ettevõtte katseajale, tagades neile 15 kuud kestva litsentsi, mille käigus tuleb järgida tervet hulka tingimusi ja reegleid.

Uberi tegevjuht Dara Khosrowshahi palus vabandust Londonis tehtud vigade eest, mis leidsid aset skandaalidesse mässitud eelmise juhi Travis Kalanicku juhtimise all. Uberit süüdistati möödunud septembris muuhulgas näiteks kuritegudest teatamata jätmises ja juhtidele vähese taustakontrolli tegemises.

Uberil on Londonis umbes  45 000 juhti ja ligemale 3,5 miljonit sõitjat, mis teeb linna ettevõtte jaoks väga väärtuslikuks turuks.

Ajutise litsentsi raames avas Uber ööpäevaringse telefoniliini, mille poole kliendid saavad pöörduda, vähendas juhtide puhkepauside vahele jäävaid töötunde, parandas juhtide kindlustust ning andis välja määruse, mille järgi tuleb kuritegude nägemise korral kohe politseisse pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles