Apple hakkab parandama iPhone'i viletsavõitu Maps rakendust

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple Maps.
Apple Maps. Foto: BECK DIEFENBACH / REUTERS

Apple Maps ei ole võrreldes konkureerivate rakendustega just kunagi kõige võimekamate hulka kuulunud ning ettevõte plaanib seda viga nüüd parandada ja kogu asja uuesti üles ehitada.

Apple plaanib kogu rakenduse taas nullist üles ehitada ning koostada uued ja paremad kaardid. Andmete kogumiseks saadetakse laiali terve hulk uusi kaardistamisautosid. Samuti hakatakse iPhone'idest kogutud andmete põhjal koostama täpsemat liiklusinfot.

Uut rakendust hakatakse kõigepealt katsetama San Fransisco ümbruses ja seejärel ülejäänud Põhja-Californias. Uues kuues rakendus tahetakse USA's käiku lasta millalgi järgmisel aastal. Ülejäänud maailma kohta pole Apple hetkel veel midagi öelnud, kuid ühte uut kaardistusautot nähti hiljuti Inglismaal. 

Lisaks kaardistamisautodele hakkab Apple uue süsteemi täpsemaks muutmisel rakendama ka satelliidipilte.

Apple Maps sai 2012. aastal suure kasutajate poolse pahameele osaliseks, sest andmed olid puudulikud ja sageli jätsid juhised soovida. Apple'i tegevjuht Tim Cook kirjutas toona klientidele avaliku vabanduse. Apple on pärast seda teenusekvaliteeti küll kõvasti parandanud, kuid see jääb endiselt alla Google Maps'ile ja Waze'le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles