Majandusraskustes mobiilitootja HTC koondab ligemale veerandi oma töötajatest

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Modell demonstreerib HTC U12+ nutitelefone Taipeis.
Modell demonstreerib HTC U12+ nutitelefone Taipeis. Foto: Chiang Ying-ying / AP

Taiwani mobiilitootja HTC koondab ligemale 1500 töötajat, mis moodustab umbes veerandi nende tööjõust.

Finantsprobleemidega maadlev HTC oli kunagi globaalsel nutitelefonide turul suurtegija, kelle lipulaevtelefonid nagu HTC One said tunnustust nii kriitikutelt kui ka tavakasutajatelt. Paraku on kontsern kaotanud aastate jooksul aina enam oma globaalsest turuosast Samsungile ja Apple'ile.

Kui 2011. aastal hoidis HTC enda käes ligemale 10 protsenti turust, siis selle aasta esimeses kvartalis oli see number vaid 0,3 protsenti. Teisisõnu ei mängi nad nutitelefonide turul enam kuigi suurt rolli. Ettevõte enda sõnul on koondamiste eesmärgiks hoida kokku ressursse ja optimeerida oma senist tootmistööd.

HTC sõlmis eelmisel aastal lepingu Google'iga, mille järgi hakkas ligemale pool nende nutitelefonide arendusmeeskonnast Google'i heaks tööle. Paljud nägid toona HTC otsust märgina majandusraskustest. HTC toodab praegu Google'i nutitelefone Pixel ja Pixel XL.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles