Statoil plaanib osa võtta elektriautode tankimise hankest

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode laadimiskoht Tallinnas Vabaduse väljaku parklas.
Elektriautode laadimiskoht Tallinnas Vabaduse väljaku parklas. Foto: Mihkel Maripuu

Mai keskel ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et riik hakkab elektriautode tankimise võrgustiku haldajat otsima lähikuudel. Statoili sõnul on nad hankes osalemisest huvitatud ning näevad endal eeliseid automaattanklate ees, kirjutab Äripäev.

«Üldises plaanis oleme kindlasti huvitatud sellel hankel osalemisest, sest Statoili täisteenindusjaamad, kus kliendid saavad auto laadimise ajal aega veeta ning keha kinnitada, oleksid väga sobivad kohad elektriautode kiirlaadimisseadmete paigaldamiseks,» ütles Eesti Statoili kommunikatsioonijuht Jaanus Pauts.

Minister Partsi sõnul soovitakse kiirlaadimispunkte paigaldada kolme erinevasse asukohta - maanteedele, väikeasulatesse ja linnadesse.

KredExi teatel väljastatakse maanteede laadimispunktide asukohtade pakkumiste esitamise kutse sel nädalal, kuid ühe tanklaketi võit on võimatu, sest teadaolevalt ei kata ükski tanklakett kogu Eesti maanteede võrgustikku 50 km vahemaadega
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles