10 põhjust, miks osta Apple’i arvuti

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Africa Studio / Shutterstock.com

Uut arvutit valides on lihtne eksida lõputusse protsessorite, graafikakaartide, megahertside ja gigabaitide rägastikku. Et sinu järgmine arvutiost võimalikult hõlpsaks teha, jagame arvutid operatsioonisüsteemi järgi jämedalt kaheks – Windows ja Mac (Apple). Täna vaatame üle 10 põhjust, miks sinu järgmine (rüpe-)raal võiks olla toodetud Apple’i valvsa pilgu all ning järgmisel korral vaatame, miks valik võiks langeda hoopis Windows arvutile, kirjutab Taavi Õmblus tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Lihtsam osta

Windows operatsioonisüsteemiga arvuteid on müügil tuhandeid – valida saab kümnete tootjate ning tohutute spetsifikatsioonivariantide vahel. Microsoft pakub ainult tarkvara, kuid “kesta” ehk riistvara selle ümber toodavad kümned ja kümned tootjad alustades Asus`est ning lõpetades Lenovo`ga.

Apple toodab see-eest ise nii tarkvara kui riistvara, mistõttu on valik kümnetes kui mitte sadades kordades väiksem (loe lihtsam). Ülaltoodu illustreerimiseks on hea avada mõni e-pood ning arvuteid filtreerida ainult tarkvara alusel – Apple’i arvuteid saame kokku 7 ning Windows operatsioonisüsteemiga arvuteid lausa 73.

Lihtsam kasutada

Võttes arvesse, et esimesed arvutid Eestis olid varaste Windows operatsioonisüsteemidega (Windows 95 ja varasemad) ning suur enamus on arvutit tööle pannes harjunud nägema tuttavat aknaraami ning kuulma tuttavat kõlli, ei pruugi kasutamise lihtsus esimese hooga pärale jõuda. Sellegi poolest olen kindel, et enamikule meenuvad ka lõputud kaustad töölaual, keerukad tarkvarauuendused, mis ilma igasuguse põhjuseta ei lae lõpuni, terve hulk rakendusi, mida sa kunagi ei kasuta ja mille olemasolu põhjust sa ei tea.

Kuna Apple teeb lisaks riistvarale ka tarkvara, ei leia Apple’i arvutitest enamasti rakendusi, mis täidavad ühte ja sama ülesannet, arvuti seadistused on koondatud ühte kohta, tarkvarauuenduste allalaadimiseks piisab enamasti 1-2 nupuvajutusest ning otsitava faili, pildi, video jms leiab kiirelt üles kasutades kogu arvutit hõlmavat ja ülinutikat otsingut Spotlight.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles