Mobiil-ID taotlemine lihtsustub

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digiallkiri, Tallinn, 05.02.2016
Digiallkiri. Mobiil-ID
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Digiallkiri, Tallinn, 05.02.2016 Digiallkiri. Mobiil-ID FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Siseministeerium loob võimalus hankida mobiil-ID edaspidi selliselt, et isikusamasuse kontrollimiseks ei pea taotleja ennast edukalt autentima politsei- ja piirivalveameti taotluskeskkonnas, vaid saab kõik asjad aetud oma mobiilioperaatori juures.

Praegu peab inimene m-ID valmidusega SIM-kaardi saamiseks ja lepingu sõlmimiseks pöörduma kõigepealt oma mobiilioperaatori poole, vahendab ERRi uudisteportaal.

Seejärel peab taotleja teenuse kasutamiseks ID-kaardiga sisse logima PPA vastavasse taotluskeskkonda ning seal digitaalselt allkirjastama taotluse, misjärel mobiil-ID sertifikaadid aktiveeritakse.

Uus mobiil-ID taotlemise lahenduskäik ei sõltu enam ID-kaardist, sest kõik toimingud saab üldjuhul mobiilioperaatori juures kohe ära teha. Inimene läheb oma mobiilioperaatori esindusse ja sealne töötaja tuvastab isiku kehtiva isikut tõendava dokumendi alusel.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles