PayPal teavitas klienti, et tema surm rikkus lepingu tingimusi

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PayPal
PayPal Foto: Jaap Arriens / Jaap Arriens/Sipa USA

Veebipõhine makseplatvorm PayPal saatis surnud kliendile kirja, milles seisis, et tema surm oli lepingu rikkumine ning kasutusele võetakse legaalsed meetmed.

Briti rahvusringhäälingu BBC poole pöördus leinav mees, kes oli saanud PayPalilt sürreaalse automatiseeritud kirja, mis oli adresseeritud tema surnud naisele. 37-aastane naine suri 31. mail pärast üle aasta kestnud võitlust rinnavähiga ja tema abikaasa teavitas PayPali juba mitu nädalat tagasi naise lahkumisest, saates neile koopiad surmatunnistusest ja testamendist.

Kolm nädalat hiljem saabus PayPalilt kiri, milles öeldi, et lepingu tingimusi rikkunud naine võlgneb ettevõttele 3200 naela, sest ta suri ära.

Ingliskeelne teavitus:

«You are in breach of condition 15.4(c) of your agreement with PayPal Credit as we have received notice that you are deceased.»

Tõlge:

Te olete rikkinud lepingutingimust 15.4(c) PayPal Creditiga, sest meid teavitati, et te olete surnud.

PayPal on nüüdseks palunud vabandust leinavalt abikaasalt ja lubanud algatada uurimise, kuidas sai niimoodi sõnastatud automaatkiri üldse välja minna. PayPali esindajate sõnul oli tegu tõenäoliselt ühega kolmest:

  1. Viga süsteemis
  2. Halvasti valmistatud automaatkirja šabloon
  3. Inimlik eksimus

Lesestunud mehe sõnul on ta üpris kaine mõistusega inimene, keda selline kiri ei murdnud, kuid ta toonitas, et paljudele teistele sarnases olukorras inimestele võiks taoline kiri mõjuda emotsionaalselt laastavalt. Ta kutsus PayPali ja kõiki teisi ettevõtteid üles hoolikamalt jälgima, mida nende süsteemid välja saadavad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles