Kõige soodsam taksoäpp

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock.com/ Hardi Keerutaja

Alles kolmandat kuud turul olev Yandex takso võidab kliente odavate hindadega, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Olles harjunud Taxify ja Uberi üsna ühtlaste hindade ja mugava tellimisega ei tundnud alguses mingit vajadust uue Yandexi järele. Kui aga kuulsin nende hindadest, ei suutnud proovimata jätta. Yandex on Venemaalt pärit taksoäpp, mis lisaks kodumaale on kanda kinnitanud ka juba mitmes Ida-Euroopa riigis. Nüüd on nad Eestis ja võtavad turuosa nii nagu taksoäpid seda ikka teevad. Neil on mingid miljonid eurod, mis kulutatakse sõitudele peale maksmisele. Juhid teenivad korralikult ja sõitjatele on ka väga odav, vahe maksavad kinni investorid.

Esimene tellimus, mille tegin oli pühapäeva varahommikul kell viis Tallinna bussijaama. Kuigi kartsin, et äkki pole midagi saada, tuli valge Toyota Prius kohale mõne minutiga ja viis mind Mustamäele kahe euroga. Olin liiga väsinud, et juhiga vestlust arendada.

Teist sõitu alustasin äärelinnast laupäeva keskpäeval, kui pahatihti autosid ei leidu, sest öösel sõitnud juhid on juba väljateenitud puhkusel.

MIND PEALE VÕTNUD JUHT ON REIBAS JA ÄRKVEL VANEM HÄRRA, TAUSTAKS MÄNGIB CD-PLAADILT MAHE DŽÄSSMUUSIKA.

“Oi väga mõnus on, ma muude äppidega ei sõidagi enam, ainult Yandexit,” vastab ta mu küsimuse peale. “Kliendid tulevad lähedalt, tasu on vähemalt suve lõpuni nii hea, et pole põhjust midagi muud kõrvale võtta,” lisab ta.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles