Numbri liikuvus laieneb ka teenusnumbritele

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Alates septembrist on kliendil võimalik ühe sideettevõtja juurest teise juurde üle viia kõiki tema kasutusse antud numbreid, kehtestab majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi eile allkirjastatud määrus.


Selle tulemusena saab lisaks telefoni- ja mobiiltelefoninumbritele üle viia ka teenusnumbreid, mille hulka kuuluvad numbrid algusega 40, 70, 800 ja 900.

Neid kasutatakse lõppkasutajale sideteenuse vahendusel maksevaba, eritariifita või eritariifiga sisuteenuste osutamiseks.

Ühtlasi on septembrist võimalik numbrit teisaldada tunduvalt kiiremini. Minimaalne aeg, mis numbri teisaldamiseks ideaaljuhul võib kuluda, väheneb viielt tööpäevalt kolmele, kuid ei tohi olla pikem kui 20 tööpäeva.

Sideettevõtjatele lisandub määrusega kohustus säilitada klientide sooviavaldusi numbri liikuvuse tühistamisel. Sellega võimaldatakse tehnilise järelevalve ametil tõhusamalt teostada järelevalvet numbri liikuvuse nõuetekohase täitmise üle. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles