Iga kümnes telefoni salasõna on kas 1234, 0000 või 2580

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Numbrid
Numbrid Foto: SCANPIX

Daniel Amitay kogus oma kirjutatud skandaalse tarkvara abil kooku arvukalt iPhone´i kasutajate salasõnu. Neid analüüsides jõudis Amitay järeldusele, et konkurentsitult kõige populaarsem salasõna on 1234.

Amitay kirjutatud «Big Brother» nimelise rakenduse mõte oli tuvastada kõik need, kes telefoni omaniku loata üritasid telefoni kasutada, vahendab Net Groupi blogi.

Skandaalseks muutis tarkvara telefoni salasõnade kogumine ning tarkvara loojale edastamine. Kui see selgus, võttis Apple tarkvara ka oma AppStore’ist maha.

Amitay kogus kokku 204508 salasõna. Analüüsi tulemusena järeldas ta, et konkurentsitult kõige populaarsem salasõna on 1234, millele järgnevad tihedas konkurentsis 0000 ja 2580.

Edetabelis kuuendal kohal on 5683, mis esmapilgul tundub päris juhusliku kombinatsioonina, kuid see vastab telefoni klaviatuuril olevate tähtede kombinatsioonile LOVE.

Suur osa salasõnasid algab ka numbritega 1 ja 2, mis tuleneb 20. ja 21. sajandi aastaarvude kasutamisest. Telefoniomanikud on ilmselgelt kasutanud salasõnana mõnda omale olulist aastanumbrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles