Caterhami uus sportmudel valmib virtuaalses autotehases

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caterham Carsi järgmise mudeli kavand valmib virtuaalses autotehases. Pildil Seven Superlight R500
Caterham Carsi järgmise mudeli kavand valmib virtuaalses autotehases. Pildil Seven Superlight R500 Foto: Caterham Cars
Briti autotootja Caterham Cars alustab lähiajal uue sportauto loomisega. Selleks on valminud nii-öelda virtuaalne autotehas, mille vahendusel saavad masina tegemisele käe külge panna kõik soovijad.

Projektiga Splitwheel saab liituda veebilehel www.splitwheel.com. Samas toimuvad ka projektiga liitunute mõttevahetused ja hääletamine. Inimeste otsustada on kõik võtmeküsimused alates stiilielementidest kuni mootori ja varustuseni välja.

Caterham Carsi veebilehe andmetel on registreerumine juba alanud, kuid auto loomine läheb lahti uuest aastast. Virtuaalses tehases valminud ideest ehitab Caterham prototüübi ja kui kõik hästi läheb, täieneb Caterhami mudelite valik uue autoga juba 2011. aastal.  

Projekti autori Piers Drake`i sõnul on autod üks kuumemaid arutlusteemasid internetis ja legendaarsele Sevenile võrdväärse vastase loomine on üks võimalus autoentusiastide kirele rakendust leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles