Ja juba nad räägivadki uuest Windowsist

Kuldar Kullasepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks Windows 7 hakkama välja nägema.
Selline peaks Windows 7 hakkama välja nägema. Foto: Microsoft

Windows 7 on Microsofti jaoks ülioluline programmiuuendus, sest Vistaga kaasnenud ebamugavused ja nurinad on märgatavalt tõstnud konkurentide, eriti Apple’i edu.


Selle väitega pole Microsoft mõistagi väga nõus, kinnitades, et Vistat saadab kenake müügiedu ja seda on meedias liigselt kritiseeritud. Samas tunnistas Microsofti asepresident Steven Sinofsky Microsofti arendajate konverentsil, et nad on teinud Vistas vigu.



Ent Microsofti Windowsi üksuse müük kasvas viimases kvartalis eelmisega võrreldes vaid kaks protsenti. Üheks põhjuseks võib olla odavate sülearvutite ehk netbook’ide edu. Et Vista on väga arvutinõudlik, kasutavad paljud netbook’id XPd või hoopis Linuxit.



Firma esindajad on mõista andnud, et Windows 7 ei ole revolutsioonile programm, pigem on tegemist evolutsiooniga. Ning kui Vista väljatöötamiseks kulus viis aastat, siis Windows 7 peaks valmima kolmega.



Sinofsky on BBC-le öelnud, et seitsmes versioon Windowsist on kasutajakesksem kui varasemad. Näiteks on arendatud tegumiriba (taskbar), mis võimaldab paremat ligipääsu programmidele ja failidele.


Koduvõrgus kasutatav võimalus Home Group lubab mugavalt koduses arvutivõrgus eri arvutite ja muude võrku ühendatud seadmete vahel faile vahetada.



Windows 7s on edasi arendatud ka ühendusvõimalusi kaamerate, mobiiltelefonide, foto­kaamerate ja muude seadmetega, võimaldades kõike ühes aknas teha. Oluliselt võimsamaks on muutunud ka otsinguvõimalused. Puuteekraaniga masinatel võimaldab Windows 7 erinevate liigutustega mugavamalt seadet kasutada.



Sinofsky demonstreeris Win­dows 7t suhteliselt odaval Lenovo sülearvutil, millel kõigest üks gigabait mälu ja südameks Intel Atom protsessor.



Ajakirja Personal Computer World toimetaja Kelvyn Taylor ütles BBC-le, et Microsoftil on pärast Vistat raske veenda arvutikasutajaid operatsioonisüsteemi uuendama. «Hind, kiirus ja kasutuskindlus – nendega tuleb tõsiselt tegeleda. Kui Microsoft neist lähtub, on pool võitu käes. Kui sellele rõhku ei panda, on tegemist Vista 2ga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles