Riik toetab ettevõtteid elektriauto soetamisel

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigi poolt soetatav elektriauto Mitsubishi iMiev.
Riigi poolt soetatav elektriauto Mitsubishi iMiev. Foto: SCANPIX

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastab määruse, millega antakse ettevõtetele võimalus taotleda toetust elektriauto soetamisel.

«Automüügist moodustavad märgatava osa just juriidiliste isikute poolt ostetavad sõiduautod. Lisaks sellele usume, et elektriautosid kasutusele võtvad ettevõtted on innovatsiooni teenäitajateks ka teistele ettevõtetele laiemalt.

Samas CO2 emissiooni vähendamise mõttes ei ole vahet, kellele auto kuulub - ettevõtte kasutuses on ehk CO2 emissiooni vähendamine märkimisväärsem,» teatas ministeerium.

Riigipoolset toetust elektriauto soetamisel saavad seega nii äriühingud, eraisikud, avalik-õiguslikud kui ka eraõiguslikud juriidilised isikud. Toetus on 50 protsenti soetatava auto hinnast ja mitte rohkem kui 18 000 eurot auto kohta. Maksimaalne toetus taotleja kohta on 200 000 eurot.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles