Maxima müüs kasutuid helkurpaelu

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõuetele mittevastavad helkurpaelad.
Nõuetele mittevastavad helkurpaelad. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseameti nõudel pidi Maxima müügilt ära korjama helkurpaelad, mis ei helkinud nõuetekohaselt.


Tarbijakaitseamet võttis septembrikuus järelevalve käigus testimiseks Maxima poodides müügil olnud käepael-helkurid, mida müüdi kolmes värvitoonis: kollane, oranž ja hõbehall.


Testimise viis läbi Tartu Ülikooli füüsikainstituut ning selle tulemusena leiti, et kuigi tootel on olemas nii kohustuslik eestikeelne kasutusjuhend kui ka CE märk, ei helgi käepael-helkur nõuetekohaselt ega täida seega oma ülesannet.

Tarbijakaitseamet tegi Maxima Eesti OÜ-le ettekirjutuse peatada ohtliku toote müük kohe ning korraldada helkurite tagasinõudmine tarbijatelt, makstes neile helkuri eest lunastatud raha tagasi.

Maxima Eesti avalike suhete juht Erkki Erilaid kinnitas Tarbija24.ee'le, et kõik kõnealused helkurpaelad on ammu müügilt korjatud ja toote tagasikutsumine korraldatud. Erilaiu sõnul pole aga inimesed tõenäoliselt toote väikese hinna tõttu eriti vaevunud seda poodi tagasi tooma. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles