Mobiilsed seadmed trügivad pereliikmeks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Värsked küsitlustulemused heidavad valgust inimeste arvutitest ja mobiilsetest seadmetest sõltuvusele, kirjutab Tartu Ülikooli teadusuudiste portaal Novaator.ee.


Turu-uuringutega tegeleva ettevõtte Harris Interactive ja kaughaldussessioone võimaldava tarkvara tootja TeamVieweri koostöös läbiviidud küsitlus näitas, et peaaegu kolmveerand küsitletutest soovivad arvutit, nutitelefoni või tahvelarvutit kasutada ka puhkuse ajal. 17 protsenti vastanutest soovis seda aga isegi mesinädalate ajal.

TeamVieweri tegevjuhi Holger Felneri väitel näitavad tulemused, et enamus inimesi peab vajalikuks pidevat kaugjuurdepääsu oma kõigile seadmetele (rakenduste kasutamiseks ja andmete vaatamiseks).

TeamViewer ja Harris Interactive küsitlesid 2300 ameeriklast. Tulemused näitasid muuhulgas, et 48 protsenti vastanutest pidas mobiiltelefoni või arvuti kasutamise võimalust vajalikuks voodis, 36 protsenti koos abikaasaga sisseostude tegemisel, 29 protsenti spordivõistlustel ning 11 protsenti kohtingu ajal. 

Küsitlus uuris ka mitme arvuti kasutamist. Ligikaudu kaks kolmandikku vastanutest kasutab iganädalaselt enam kui ühte, 15 protsenti koguni nelja või enamat seadet - arvutit, nutitelefoni või tahvelarvutit.

See näitaja on kallutatud meeste suunas - 35 protsenti meestest võrrelduna 27 protsendi naistega vastas, et kasutavad kolme kuni viit seadet.

Üleüldse pidas kodust või töökohast eemal olles arvutile  ligipääsu vajalikuks  83 protsenti vastanutest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles