Uuring: õnnetud vaatavad palju telekat

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
End õnnetuks pidavad inimesed veedavad teleriekraani ees 30 protsenti enam aega kui end pigem õnnelikuks pidavad inimesed, selgus 30 000 ameeriklase seas tehtud küsitlusest.

Õnnelikud inimesed veetsid televiisori seltsis nädalas 19 tundi, õnnetud 25 tundi. Sama seaduspära kehtis sõltumata küsitletute haridustasemest, sissetulekust, vanusest ja perekonnaseisust, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator Livescience`it.

Küsitluse läbiviijad pole aga kindlad, mis on põhjus, mis tagajärg - kas õnnetud inimesed otsivad televisioonist lohutust või teevad just teleri seltsis veedetud tunnid nad õnnetuks.

Vastanud ise väitsid, et naudivad teleri vaatamist. Kümne palli skaalal sai teleri vaatamine hindeks kaheksa.

On võimalik, et teleri seltsis veedetud tunnid tulevad muude tegevuste arvelt, mis omaksid inimeste heaolule kestvamat positiivset mõju. Sellisteks tegevusteks võiksid olla näiteks sport, seks, peod või suhtlemine sõpradega.

Samas on ka võimalik, et televisioon on kui varjupaik õnnetutele inimestele, kuhu põgenedes on võimalik ennast mõneks ajaks unustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles