Veebifilmide festival «Lae üles!» ootab osalejaid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment animafilmist «The Simpsons Intro Lego Style».
Fragment animafilmist «The Simpsons Intro Lego Style». Foto: Youtube

Overall, PÖFF, Kinobuss ja veebikeskkond toru.ee korraldavad taas veebifilmide festivali «Lae üles!». Festivalile saavad võistlustöid esitada kõik soovijad – piiranguid pole seatud autorite vanusele, filmi žanrile ega kasutatavale tehnikale.

Overall Eesti ASi juhatuse esimehe Märt Haameri sõnul laekus eelmisel aastal festivalile väga erineva tehnikaga üles võetud filme – kasutatud oli nii mobiiltelefone, fotoaparaate kui ka videokaameraid.

«Tehnikast palju olulisem oli aga idee ja loo jutustamise oskus, mida ootame ka sel aastal,» lausus Haamer.

Esimesele festivalile laekus Overalli teatel üle saja teose. Ühe noorema osavõtja Urmas Salu animafilmist «The Simpsons Intro Lego Style» sai Youtube`is vaadatuim eestimaine videoklipp. Animatsiooni vaatasid inimesed üle maailma ligi kaks miljonit korda.

Festivalile on oodatud viimase kolme aasta jooksul valminud kuni viis minutit pikad ning kaasakiskuva ja originaalse sõnumiga lood. Filme saab festivalile esitada 18. jaanuarini. Vaadata saab lugusid festivali kodulehelt ja keskkonnas toru.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles