Kuidas Blackberry endale nime sai

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Blackberry Bold.
Pildil Blackberry Bold. Foto: AFP / Scanpix

Kanada ettevõtte Research in Motion (RIM) kullasooneks osutus kaasaskantav juhtmevaba seade, millega saab helistada, saata e-kirju ja käia internetis. Kuidas sai selline seade endale nimeks Blackberry, mis inglise keeles tähendab põldmarja?

RIM palus nime leidmiseks abi California ettevõttelt Lexicon Branding. Lexiconi presidendi David Placeki sõnul loobusid nad kohe sõna «e-mail» kasutamisest toote nimes, sest tarbijauuringud näitasid, et see sõna ärritas inimesi ja tõstis vererõhku, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Selle asemel võttis töörühm eesmärgiks leida midagi loomulikku, meelelahutuslikku ja rõõmsat, mis vererõhku langetaks.

Kui keegi märkis, et RIMi seadme väiksed nupud näevad välja nagu seemned, hakkas Lexicon kaaluma erinevaid viljade nimesid: välja pakuti näiteks maasikas (strawberry), melon ja erinevaid köögivilju.

Lõpuks jäädi pidama põldmarja juurde, sest see kõlab meeldivalt ning tol ajal oli seadme prototüüp musta värvi.

«Blackberry kõlab paremini kui näiteks Promail või Megamail või midagi muud sarnast,» ütles Placek. «Kui tahta tähelepanu, pole vaja toodet olemasolevate sõnadega kirjeldada, tuleb luua uus termin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles