Microsoft tuli välja uue robotiehitustarkvaraga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Honda robot Asimo.
Pildil Honda robot Asimo. Foto: AP / Scanpix

Usus, et robootika on oluline tulevikutehnoloogia, tõi Microsoft välja tarkvaraplatvormi Robotics Developer Studio 2008.

Tarkvara, mida esitleti Californias Santa Claras toimunud robotiarenduse konverentsil, on Microsoftil juba kolmas omataoline robotiehitusplatvorm, vahendas Taru Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator Physorgi.

Programmi varasemaid versioone on alla laaditud üle 250 000 korra ning üle 60 ettevõtte kasutab seda kommertsrobotite arendustöös.

Uus platvorm on saadaval kolmes versioonis: tasuta allalaetav Express hobirobootikutele, 500 dollarit maksev Standard professionaalsetele robotiarendajatele ja  õppeasutustele mõeldud versioon Academic.

Kasutajatel on võimalik oma lahendusi testida kolmes virtuaalses keskkonnas: korteris, linnas ja mägedes. Ühtlasi saab erinevaid lahendusi varasemast hõlpsamalt seostada ning tööd on võimalik teha üheaegselt mitme seadmega ning võrgupõhiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles