Valitsus kiitis heaks Eesti domeeninimede võimaldamise ka eraisikutele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP Photo / Scanpix.

Tänasel kabinetiistungil andis valitsus heakskiidu majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi esitatud ettepanekutele domeeninimede registreerimiseks, mille rakendumisel saab üht või enamat .ee domeenime taotleda nii tavakodanik kui ka juriidiline isik.

Partsi sõnul avardavad Eesti internetikogukonna ja riigi koostöös loodud põhimõtted oluliselt siinset internetiruumi.

«Selle kontseptsiooni realiseerumisel toimub rida põhimõttelisi ümberkorraldusi, mis annavad igale inimesele võimaluse omanimelise domeeninime registreerimiseks ja on väga suur väljakutse vabale ja isereguleeruvale kogukonnale,» ütles Juhan Parts.

«Tahan tunnustada ka Endel ja Jaak Lippmaad, kes on andnud suure panuse Eesti internetiruumi arengusse,» lisas Parts.

Ettepanekute paketi heakskiitmisega andis valitsus nõusoleku, et majandus- ja kommunikatsiooniministeerium koostöös Eesti Infotehnoloogia Liiduga asub riigi esindajana looma domeenimede registreerimist korraldavat sihtasutust.

«Internetidomeenid on oluline ressurss, mille kasutamine peab olema läbipaistev ja usun, et Eesti Infotehnoloogia Liidu ja MKM-i koostöös loodav sihtasutus suudab edukalt domeeninimede registreerimist korraldada,» lisas Parts.

Lisaks Eesti elanikele või siinsetele juriidilistele isikutele saavad inimesed väljaspool Eestit taotleda .ee domeeninime, kui nad on Eestis taotletava domeeninimega seotud tegevuses (näiteks ettevõtluses) esindatud. Sihtasutus luuakse eeldatavalt järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles