Ka Viljandi autokaupmeestele saabusid kurvad ajad

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Hondasid müüva LX Motorsi juhataja Tanel Alliksaare sõnul pole autokaupmeestel praegu küll põhjust rõõmustada, kuid pankrotti ei ole samuti tarvis karta.
Viljandis Hondasid müüva LX Motorsi juhataja Tanel Alliksaare sõnul pole autokaupmeestel praegu küll põhjust rõõmustada, kuid pankrotti ei ole samuti tarvis karta. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kui veel augustis võisid Viljandi automüüjad rõõmustada, et erinevalt Eesti suurtest linnadest ostetakse siin uusi sõidukeid aina rohkem, siis sügis on nad kurvaks muutnud.

«Praegu on ilmselt kõigil kaupmeestel nägu morn,» ütles Hondat esindava ja seni Viljandi salongidest kõige enam uusi autosid müünud LX Motorsi juhataja Tanel Alliksaar ajalehele Sakala.

Teise Viljandi automüüja Rael Autokeskuse müügijuhi Kalle Paalo koostatud uute autode müügitabeli põhjal oli seitse Viljandi salongi augusti lõpus mulluse sama ajaga võrreldes veel plusspoolel. Septembris saabus aga kardetud kukkumine ning oktoobri lõpuks olid tulemused juba arvatust kehvemadki. Kui eelmisel aastal suutsid salongid oktoobris ostja leida 83 sõiduautole, siis tänavu müüsid nad kõigest 38.

Turu jahenemise üks põhjus on Paalo arvates pankade karmistunud laenutingimused, mis tähendab, et potentsiaalsed otsjad ei saa enam liisingutaotlusele positiivset otsust. Seda aga, et turg päris kokku kuivab ja ostjad üldse ära kaovad, ta ei usu.

«Viljandlased ostavad auto siis, kui seda on vaja. Lihtsalt uuema mudeli pärast nad poodi ei jookse,» põhjendas ta.

Ühegi Viljandis tegutseva salongi pankrotti minekut autokaupmehed ei karda. Ometi võib neid lähiajal ees oodata töö ümberkorraldamine ja isegi koondamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles