Porsche uuendas Caymanit ja Boxsterit

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Porsche

Eile avaldas Volkswageni suuromanik Porsche ametliku informatsiooni uuenenud sportautodest Boxster ja Cayman.


Välised erinevused võrreldes vanemate mudelitega jäävad suhteliselt tagasihoidlikuks ning piirduvad peaasjalikult esitulede muutunud kuju, suuremate õhuvõtuavade, valgusdioodidel baseeruvate päevasõidutulede ning uute tagumiste tuledega, vahendab Autonet.ee Lenta.ru'd.

See-eest aga tehnilises mõttes on edasiminek juba palju märgatavam. Mõlemad sportautod said otsesissepritega moderniseeritud jõuallikad, uued vedrustused ning kahe siduriga robotiseeritud PDK käigukastid.

Kui enne värskenduskuuri pakuti mõlemale sõidukile 2,7-liitrise töömahuga boksermootorit, siis nüüd asendati see 2,9-liitrise vastu. 

Boxsteril forsseeritakse see 255- ning Caymanil 265-hobujõuliseks. 3,4-liitrise töömahuga kuuesilindrilise võimsus tõuseb vastavalt 15 ja 25 hobujõu võrra 310 ja 320 hobujõuni.
Porsche Boxsteri baasversioon suudab paigalt sajani kiirendada 5,8 sekundiga.

Uus Cayman S, mille varustusse kuulub ka paigaltvõttu optimeeriv Launch Control süsteem, võimaldab tulemuseks 4,9 sekundit. Vanemal mudelil oli analoogne näitaja 6,1 ühikut.

Vaatamata tõusnud võimsusele on uued jõuallikad kütusesäästlikumad. 3,4-liitrise ottomootoriga mudelid nõuavad saja kilomeetri läbimiseks maanteel kõigest 9,2 liitrit bensiini.

Autod jõuavad müüki järgmise aasta veebruaris. Porsche Boxsteri hinnad algavad 38 600 eurost (ligi 604 000 krooni) ning Caymanil 41 700-st (üle 650 000 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles