Porsche Panamera – esimene ametlik info

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Porsche

Porsche avaldas esimesed ametlikud fotod ja informatsiooni peagi valmivast uuest neljaukselisest kupeest nimega Panamera.


Firma pressiteenistuse teatel tuleb uus masin 4 970 millimeetrit pikk, 1 900 mm lai ning 1 400 mm kõrge. Auto telgede vahe ulatub 2 900 millimeetrini, vahendab Autonet.ee Autonews.ru'd.

Porsche Panamerat hakatakse koostama kahes modifikatsioonis: baasversioon S komplekteeritakse 400-hobujõulise 4,8-liitrise töömahuga V8-ga, võimsam Turbo aga võimaldab juhil 500 hobujõu kasutamise. 

Viimasel jõuallikal on peal ka kaks turboajamit. Veidi hiljem lisandub valikusse ka tagasihoidlikum V6, mille võimsuseks lubatakse 300 hobujõudu ning veel hiljem peaks ilmavalgust nägema ka hübriid.

Kõik versioonid saavad pardale kahe siduriga robotiseeritud PDK käigukasti ning ka muud Porsche viimase aja saavutused (elektrooniliselt kontrollitav vedrustus jne). Olenevalt kliendi soovist veavad autol kas tagumised rattad või kõik neli.

Vaatamata majanduskriisile plaanib Porsche aastas müüa vähemalt 20 tuhat Panamerat, kusjuures tootmismahte võib suurendada kuni 50 tuhande eksemplarini. Auto müük algab järgmisel sügisel korraga nii Euroopas, USAs kui ka Aasias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles