Rämpsposti hulk vähenes üle 70 protsendi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Aotäht

Novembri alguses suleti Ameerikas üks suurimaid rämpspost-kirjade allikana tuvastatud McColo Corp, mille tulemusel vähenes spetsialistide hinnangul rämpskirjade osakaal kuni 75 protsenti.

Filtreerimisteenuse vacumer.com statistika keskmine tulemus näitab, et Eesti oludes vähenes klientidele sissetulev rämpspost peaaegu 70 protsendi ulatuses kogumahust, teatas vacumer.ee esindaja Raivo Malter.

«Kui kuu aega enne McColo sulgemist oli puhaste kirjade suhe tööpäevadel keskmiselt 6,5 protsenti, siis nüüd on vastav näitaja 21 protsenti. Eesti internetimaastikul tähendab see iga ööpäev keskmiselt 125 gigabaiti vähem liiklust!» ütles Malter.

Tema hinnangul ei lähe ilmselt siiski kaua, kui tekib uus analoogne «teenusepakkuja». Techradar.com andmetel on rämposti levitamine kasumlik äri, sest seda võimaldava tehnoloogia kasutamine on odav ning lihtne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles