Liiklusõnnetuste kogukahju oli 1. poolaastal 20,8 miljonit eurot

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetuse põhjustanud Opel
Liiklusõnnetuse põhjustanud Opel Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

2011. aasta 1. poolaasta liikluskindlustuses sarnaneb eelmise aasta arengutega, selgub Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) poolt koondatud kindlustusandjate kahjude statistikast.

Suurema liiklusõnnetuste arvuga ristmike esikolmik on traditsiooniliselt sama. Enim liiklusõnnetusi toimus 1. poolaastal Rocca al Mare ringristmikul, kus 120 õnnetusega tekitati kokku 128 100 eurot kahju. Järgnesid Ülemiste ristmik ja Taksopargi ristmik vastavalt 90 ja 55 õnnetuse ja 118 170 ja 53 170 euroste väljaminekutega.

2010. aasta esimese poolaastaga võrreldes on liiklusõnnetuste arv peaaegu kõigil ristmikel tõusnud. Kasv on toimunud eelkõige mõlema perioodi 2. kvartali juhtumite arvu võrdluses.

LKFi andmetel registreeriti 1. poolaastal ligi 15 400 liiklusõnnetust, mis oli kaks protsenti vähem eelmise aasta sama perioodi liiklusõnnetuste arvust, olles veidi suurem viimase kuue aasta keskmisest. Keskmine hüvitis vähenes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes neli protsenti ehk 1 349 euroni ja poolaasta juhtumite kogukulu 6 protsenti.

Liikluskindlustuse kindlustusmaksete maht oli 1. poolaastal 3,5 protsenti väiksem eelmise aasta sama perioodi suurusest, olles vastavalt 30,9 miljonit ja 32,0 miljonit eurot.

Kindlustusandjate poolt esitatud andmete kohaselt oli 1. poolaasta liikluskindlustuse tehnilise kahjumi suuruseks 3,5 miljonit eurot. LKFi analüütiku Meelis Arumägi sõnul mõjutab poolaasta tulemusi 1. kvartali 6,3 miljoni euro suurune kahjum.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles