Essenis näidati mereteemalist VW Touaregi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Volkswagen

Läinud nädalavahetusel alanud Esseni tuuningunäitusel esitleti meretemaalist Volkswagen Touaregi, mis valminud koostöös meresõiduvarustuse tootjaga.


Mäletatavasti lasid Euroopa suurim autokontsern Volkswagen ning tuntud meresõiduvarustuse tootja North Sails suvel välja ühise projekti: Volkswagen Touareg North Sails, vahendab Autonet.ee.

Maasturi modifikatsioon ehitati ainueksemplaris ning selle seeriatootmist ei kavandatud. Tavalisest Volkswagen Touaregist eristus see interjööri kujustuse poolest, milles disainerid oma fantaasiaid mereteemadest tugevasti mõjutada lasksiud. Välimuses olid erinevused vähem märgatavad.

Masina sisemus aga pani kindlasti suu vett jooksma kõigil merendusega seotud inimestel. Puidust põrandad, LED-valgustus, kompass ning isegi koht binokli hoidmiseks andsid justkui mõista, et vajuta vaid gaasipedaalile ja sõida üle vee. Paraku sellist võimekust masinal siiski pole ning Volkswagen peab nelja rattaga kindlalt maapinnale jääma.

Auto välimust rõhutasid 19-tollised valuveljed, esistangesse integreeritud udutuled ning merevärvi klaasidega suunatuled küljepeeglite korpuses.

Kuid see kõik oli suvel. Läinud nädalavahetusel Saksamaal Essenis alanud tuuningunäitusel oli samanimeline Volkswagen jälle platsis. Seekord täiustatuna ka tehnilise poole pealt, mis võrreldes doonorautoga nõuab ligi 9 protsenti vähem kütust. 2,5-liitrise diisliga käib kokku kuuekäiguline manuaalkast.

Põhiuudiseks on aga info, et 56 460 euro ehk krooni eest on Volkswageni ja North Sailsi esindustest võimalik endalegi selline eksklusiivne eksemplar soetada.

Seeriaversioonil puuduvad küll puidust põrandad ja mitmed muud ekstravagantsused, kuid merekarva siniseks toonitud klaasid, valge vahuga kaetud laineharja värvi istmed ning kompass on säilinud.

Juuresolevatel fotodel on suvel esitletud ideeauto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles