Kooli algus kergitab mobiilide müügi mitu korda suuremaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Mobiilsideoperaatorite kinnitusel kasvab mobiiltelefonide müük kooli alguse mõjul tavapärasega võrreldes mitu korda suuremaks.

Tele2 kommunikatsioonijuhi Kersti Gorstovi sõnul on lastele ostetavate telefonide müük tõusnud võrreldes suvise perioodiga umbes 3 korda.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp lisas, et august-september ja mai-juuni on kõige suuremad lastele mobiiltelefoni soetamise perioodid.

«Kevadel lõpetatakse lasteaedu ja osad lapsed saavad oma esimese mobiili, samuti on uus mobiil päris levinud kingitus edukate klassilõpetamiste puhul.»

Ka Elisa suhtekorraldusjuhi Marika Raiski kinnitusel tõstab koolieelne sagin mobiiltelefonide müüki vägagi palju.

«Statistika annab kinnitust sellele, et enamasti ostetakse lapsele esimene mobiiltelefon kas 6- või 7-aastaselt. Mobiiltelefoni lapsele muretsemisest on huvitatud ka vanemad, sest nad tahavad kursis olla lapse liikumistega ning tagada, et laps saab vajadusel neile koheselt helistada.

Samuti muutub selles eas laiemaks laste suhtlusringkond. Kooli, trenni või huviringi minnes saab laps juurde hulga sõpru, kellega ta tahab ka vabal ajal mobiiltelefoniga suhelda,» selgitas Raiski.

Sepa sõnul ostetakse mobiiltelefonidest lastele reeglina kõige rohkem soodsaid kampaaniapakkumises olevaid tooteid. Tänavu on väga hästi läinud Lotte-telefon Samsung GT-C3300 ning LG T505. Võrreldes eelmiste aastatega on uus see, et lastetelefonide tipus on puutetundliku ekraaniga telefonid.

Noorte seas on kindel eelistus juba nutitelefonid: üha enam tahetakse mobiiliga ka internetti kasutada, e-kirju lugeda jne. Valikukriteeriumina on oluline soodne hind ning see, et telefoni raha ei peaks korraga välja andma.
 
Marika Raiski sõnul on noorte sooviks omada nutitelefoni, mis on eestikeelse sisuga ja Android operatsioonisüsteemiga.

«Tahetakse sotsiaalmeedias sõpradega suhelda ning võimalust valida androidmarketis tuhandete tasuta mängude vahel.»

Kõige populaarsem nutitelefon Elisas on noorte seas hetkel LG P500, mis on hinnaklassilt Eesti soodsaim nutitelefon ning millel on ka väga kõrge kvaliteeditase.

Tele2s on laste ja noorte seas eelistatumad mudelid Nokia C-101, Samsung Star wi-fi II ja  Samsung Galaxy Gio.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles