Tormijärgsel päeval sooritati sõidueksameid tavapärasest paremini

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

25. novembri sõidueksamitest läbisaamise protsent näitab, et sõidueksameid sooritati sellel päeval tavapärasest seitsme protsendi võrra paremini.

Kui keskmine sõidueksamist läbisaamise protsent on aastaringselt ligikaudu 55, siis möödunud nädala teisipäeval küündis see 62ni.

Ühe põhjusena toob ARK välja selle, et paljud, kes ei olnud eksamiks piisavalt ettevalmistatud jätsid sellel päeval eksamile tulemata.

«Kes eksamile ilmusid olid tõenäoliselt oma sõiduoskustes rohkem veendunud ning psühholoogiliselt paremini ettevalmistatud.»

Suur roll eksami sooritamisel oli ka liiklus- ja ilmastikuoludel, kuna kõik sõidukijuhid käitusid neil päevil märkimisväärselt ettevaatlikumalt ning arvestasid tavapärasest enam ka kaasliiklejatega.

Sellest tulenevalt pääsesid juhiloa taotlejad sel päeval närvilisest ja ebastabiilsest liiklusolust.

Seega, esmapilgul tavapärasest raskemad liiklustingimused soosisid hoopiski sõidueksami edukamat sooritamist, kuna liikluskultuur oli neil päevil parem kui tavaliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles