Moskvitši omanikud tähistasid sõiduki juubelit

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksi auto, nelikveoga Moskvitš M 410.
Maksi auto, nelikveoga Moskvitš M 410. Foto: Margus Ansu

65 aastat tagasi alustati Nõukogude Liidus sõiduauto Moskvitš tootmist ning selle tähtpäeva puhul kogunes maanteemuuseumi ligi poolsada selle perekonna sõidukite omanikku, et ühtlasi tähistada ka vanavanemate päeva.

Lugusid sellest, kuidas omal ajal tuli Moskvitši soetamiseks luba oodata neli aastat või kuidas ühe uunikumi taastamiseks tuli osta juurde 13 Moskvitši, kuulis Põlvamaal kuhjaga, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

83-aastane Heino Palu aga meenutas, kuidas ta 1985. aastal Tallinnas abikaasaga vaheldumisi terve ööpäeva auto soetamise tarbeks järjekorras ootas. Nüüd aga tahab ta oma sõiduriista maha müüa, sest on 45 aastat kutseline autojuht olnud ja sõitmisest väsinud.

1949. aasta Moskvitš 400-420 omanik Raivo Ojaveer ütles oma uunikumi kohta, et kui see sõidab, siis lööks auto justkui nurru.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles