Kogu päevaks Järve keskuse ette parkijad sundisid korda muutma

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: jarvekeskus.ee

Alates 1. detsembrist kehtima hakanud uue korra järgi saab Tallinnas Järve keskuse parklates autot hoida kuni 3 tundi ja kindlasti tuleb märkida parkimise alustamise kellaaeg.


Keskuse direktor Helle Tamme sõnul tingis parkimiskorra muudatuse asjaolu, et parklaid kasutati üha enam pahatahtlikult, jättes auto sinna kogu tööpäevaks.

«Järve keskus asub logistiliselt sobivas kohas, et jätta auto päevaks meie parklasse ja edasi suunduda juba ühiskondliku transpordiga või mõne teise transpordivahendiga,» rääkis Tamm.

Samuti on tema sõnul Järve keskuse ümbruskonnas ettevõtteid, kellel ei jagu piiisavalt parkimiskohti ja kelle töötajad kasutavad seetõttu kaubanduskeskuse parklat.

«Lisaks ka keskuse töötajad, kelle autod tihtipeale parkisid kliendile kõige magusamas parkimiskohas. Parkimiskorra rakendamise eesmärk ongi lahti saada n-ö pahatahtlikest parkijatest ja suunata keskuse töötajad parkima töötajate parklatesse, et tagada võimalikult rohkem parkimiskohti klientidele,» selgitas Tamm.

Klientide teavitamiseks on tema sõnul kasutatud nii keskuse siseraadiot, mida tehakse veel vähemalt kogu detsembrikuu jooksul, kui ka erinevaid infotahvleid.

«Vastav info on ka Järve keskuse koduleheküljel, Järve Selveri kassades, välisustel. Järve keskuse territooriumile sisenedes on kollane tahvel - liikluskorralduse muudatus, et juhtida tähelepanu liikluskorraldusmuudatustele,» kirjeldas Tamm.

Kui parklas on juba märgatud parkimiskontrolöre, siis esialgu nende pärast muretseda ei tasu. Tamme sõnul juhivad nad tähelepanu parkimiskorralduse muutusele, mitte ei jaga trahvikviitungeid.

«Anname klientidele aega uue korraga harjuda. Vajadusel lisame veel infotahvleid ja võtame arvesse klientide ettepanekuid info kättesaadavuse parandamiseks,» kinnitas Tamm.

Keskuse direktori sõnul sai kolmetunnine piirang seatud külastajate küsitlemise tulemusena ning kui kellelgi peaks kaubanduskeskuses minema natuke kauem aega või unustatakse 10 minutiks poodi lipates parkimiskell panemata, ei hakata neid edaspidigi trahvima.

«Küll aga ei suhtu me leebelt pahatahtlikesse parkijatesse ja tahtlikult parkimiskorra eirajatesse. Parkimiskorra rikkumise eest on õigus vastavalt liiklusseaduse paragrahvile 7437 karistada rahatrahviga kuni kümme trahviühikut s.o kuni 600 krooni,» rääkis Tamm.

Lisaks selgub, et vajadusel hakatakse autosid ka teisaldama. «Ja kui ikka nii-öelda unustatakse auto pikemaks ajaks meie parklasse, mis otseselt raskendab koristus- ja hooldustööde tegemist ning halvendab klientide parkimisvõimalusi, siis võib küll juhtuda, et auto omanik saab oma auto kätte mõnest teisest parklast ja tal tuleb ka teisaldamis- ning parkimistasu maksta,» tõdes Tamm.

Keskuse direktor rõhutas, et eesmärgiks on võimalikult mugava parkimise tagamine oma klientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles