Mercedes näitab varsti uue B-klassi prototüüpi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes esitleb järgmise aasta jaanuari alguses Detroidis toimuval autonäitusel korraga kolme uut ideemudelit: E-Cell, F-Cell ja E-Plus. Esimesest neist on B-klassi uue põlvkonna prototüüp.



Kõik kolm ideeautot komplekteeritakse keskkonnasõbralike jõuallikatega. E-Cell on seejuures täisväärtuslik elektriauto, mida toidetakse liitiumioonakudelt, vahendab Autonet.ee Lenta.ru'd.

Sellest, et seni elektriautode suurimaks takistuseks olnud energia salvestamise tehnoloogia on kõvasti edasi arenenud, räägib selget keelt tõsiasi, et täis akudega masina läbisõiduks teatatakse olevat 200 kilomeetrit.

E-Plusi varustusse kuulub lisaks elektrimootorite ka Smarti 67-hobujõuline turbomootor. Tõsi küll, viimast kasutatakse vaid akude laadimiseks. Selline komplekt suudab elektri toel liikuda 100 kilomeetrit ning täiendavalt veel 600 bensiini põletades.

Kolmas ideeauto F-Cell on kütuseelementidel liikuv sõiduk. 120-hobujõulise elektrimootori sõiduvaru jagub täisvalatud vesinikuballoonide korral 640-ks kilomeetriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles