Uus Ford Mondeo - esimene info

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue põlvkonna sedaani Ford Mondeo ametlik debüüt leiab aset Genfi näitusel järgmise aasta aprillis, teatab Briti väljaanne AutoExpress.

Selle disain hakkab paljuski sisaldama ideeautol Evos (fotodel) nähtud stilistikat: kitsad esituled ja trapetsikujuline radiaatorvõre, vahendab autonet.ee.

Lisaks moderniseeritakse põhjalikult sõidukite salongi ning vahetatakse viimistlusmaterjale kvaliteetsemate vastu. Komplekti kuulub ka multimeediasüsteem Sync koos iseparkimis- ja surnud tsoone kontrolliva süsteemi ning sõidureast lahkumise hoiatusega.

Uue põlvkonna Mondeo ehitatakse senisele, kuid moderniseeritud põhjale. Veermikule lisatakse momendi jagamise dünaamiline süsteem, mis aitab vedavatel ratastel paremini pööretel hakkama saada.

Mootorivalik tuleb endiselt lai, sisaldades nii bensiinimootoreid kui diisleid, kaasa arvatud 1,6- ja 2,0-liitrised EcoBoost perekonna turbomootorid. Lisaks peaks mõne aja pärast valmima ka hübriidajamiga Mondeo, kus kasutatakse Evosel demonstreeritud lahendusi.

Viimasel kombineeriti kaheliitrine bensiini- ja elektrimootor koos liitiumioonakudega. Elektri jõul suutis masin läbida juba 80 kilomeetrit, koos täis paagiga peaks teepikkus kasvama 10 korda.

Müüki jõuab uus Mondeo järgmise aasta suvel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles