Lendav auto on juba täna reaalsus

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sky Car.
Sky Car. Foto: Parajet

Skycar Expedition Teami nime alla kogunenud seltskond tuli välja esimese propelleriga varustatud neljarattalisega


Parajet Skycari nimeline masin on juba sedavõrd valmis, et loojad riskivad sellega minna ka pikemale reisile ning leiavad, et tulevikus pole selliste sõidukite omamises enam midagi üleloomulikku, vahendab

Autonet.ee

Kolesa.ru'd.

Auto on kompaktne ning selle ümbersünd maanteid vallutavast sõiduriistast lennuvahendiks võtab vaid umbes kolm minutit aega. Teedel-tänavatel võib sellega liigelda kuni 180-kilomeetrise tunnikiirusega ja õhus 110ga.

Projekti autorite sõnul töötatakse veel selles suunas, et suurendada kiirust õhus 160 kilomeetrini tunnis. Parimaks lennukõrguseks peetakse 600 - 900 meetrit, maksimaalselt suudetakse vallutada 4 500 meetrit. Parajet Skycar kasutab liikumiseks biokütust.

Autot on mitmel erineval moel testitud ning järeldatud, et ta on täiesti kasutamiskõlblik. Seetõttu kavatsetakse järgmise aasta alguses võtta sellega ette reis Londonist Timbuktusse, mis teadupärast asub Aafrika mandril Mali riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles