Trump põhjustas Facebooki ajaloo vihaseima perioodi (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: JIM BOURG / REUTERS

Sotsiaalmeedia kasutajad on kurjemad kui kunagi varem, selgub USAs tegutseva Pew uurimiskeskuse värsketest uuringutulemustest.

Nimelt selgub, et president Donald J. Trumpi inauguratsioonist alates on Facebooki kasutajad tarvitanud viha väljendavaid emotikone rohkem kui iial enne. «Meeldib» on jäänud endiselt kõige levinumaks reaktsiooniks, samas kui «vihane» on 2015. aastal kasutusse antud uute reaktsioonide seas võtnud suure varuga trooni, kirjutab portaal TNW.

Facebook esitles uusi emotikone üleilmselt 2016. aasta alguses, paljude kasutajateni jõudsid need juba 2015. aasta lõpus. Uued reaktsioonid olid järgmised: vihane, armastan, kurb, hahaa! ja ohhoo!. Esitlus langes kokku Trumpi kampaania perioodiga ning see asjaolu sai aluseks ka Pew instituudi uurimisele kongressi liikmete kasutatud reaktsioonide seas, mille tulemusi saab täispikkuses lugeda siit.

Vihareaktsiooni kasutamine muutus uuringutulemuste kohaselt massiivseks 2016. aasta novembris pärast Trumpi ametisse nimetamist, kasvades nii demokraatide kui vabariiklaste seas 2-3 protsendilt 6 protsendini. Uus rekord sündis 2017. aasta septembris, kui näitaja jõudis juba 12 protsendini.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles