7 ideed vana nutitelefoni jaoks

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Kui oled ostnud või sulle on kingitud uus nutitelefon, siis kerkib kohe probleem, mida teha oma vana nutiseadmega. Kas rõõmutuhinas lihtsalt unustada ja jätta sahtlipõhja tolmu koguma või leida sellele mingi asjalikum rakendus? Nüüdisaegseid taaskasutustrende järgides oleks kuritegu töötav tehnikavidin minema visata või tarbetuna vedelema jätta. Allpool pakume välja mõned kasutusviisid, mis teid ustavalt teeninud tehnikavidinal väärikalt vananeda lasevad, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Kingi ära

Mis tundub vanaraud sulle, võib olla väga vinge kellegi teise jaoks. Eriti näiteks vanavanematele, kes nagunii ei vaja tehnika viimast sõna, vaid kellele sobiks ka väärikalt aeglane tehnikavidin. Ühtlasi saad olla neile teejuhiks digitaalsesse maailma ning muuta nende eluõhtut sisukamaks.

Äratuskell

Et nutisõltuvuse vältimiseks on targem oma nutifon ööseks välja lülitada või teise tuppa laadima jätta, siis võib öökapil äratuskellana kasutada oma vana nutitelefoni, kus internet jms on välja lülitatud.

Meediamängija

Sõltuvalt vana telefoni mälumahust või mälukaardivõimalusest võib sinna laadida tuhandeid muusikapalu ning kasutada seda meediamängijana, olgu siis sportides või tööd tehes. Nii säilib paremini sinu põhitelefoni aku, samuti võid seda südamerahuga kasutada ekstreemsemates olukordades, kus uut telefoni kerge südamega välja võtta ei raatsi.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles