Neis linnades soovivad inimesed töötada kõige enam

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Big Ben ning Suurbritannia ja Euroopa Liidu lipud.
Big Ben ning Suurbritannia ja Euroopa Liidu lipud. Foto: SCANPIX

Mahuka uuringu põhjal selgusid maailma linnad, kus inimesed kõige enam töötada soovivad – Tallinna nende linnade seas ei ole.

The Boston Consulting Group ja maailma tööportaale ühendav liit The Network, kuhu kuulub ka Eesti suurim tööportaal CVKeskus.ee, ühendasid jõud ning korraldasid koostöös 2018. aasta jaanuarist aprillikuuni tööjõu liikuvuse uuringu Decoding Global Talent 2018. Uuringus osales 366 139 töötajat 197 eri riigist.

Selgus, et linn, kus töötajad üle maailma enim sooviksid töötada, on London – pea veerand  ehk 22 protsenti töötajatest valisid parimaks töökohaks just Suurbritannia pealinna.

Järgnesid New York (16% vastanutest), Berliin ja Barcelona (mõlemad 15%), Amsterdam (14%), Dubai (12%), Los Angeles ja Pariis (mõlemad 11%), Sydney (9%) ning esikümne lõpetas Jaapani pealinn Tokyo (8%).

Eestile lähim ihaldusväärne linn oli Helsingi, mis saavutas edetabelis 39. koha. Tallinn 70 ihaldusväärsema linna sekka ei jõudnud.

Uuringust joonistus välja, et kolm kõige olulisemat omadust, mida rahvusvahelised talendid töö puhul hindavad, on head suhted kolleegidega, pandlik tööaeg ehk töö- ja eraelu tasakaal ning läbisaamine juhtidega ehk tugev juhtimiskvaliteet.

Samad tegurid osutusid uuringu tulemusel kõige olulisemaks ka Eesti töötajatele, kuid pisut teises järjekorras. Kõige olulisemaks peavad meie töötajad töökoha valikul võimalust ise oma aja üle otsustada ja väärtustavad seeläbi töö- ja eraelu tasakaalu.

Lisaks peavad tööotsijad töökoha valikul veel oluliseks võimalusi areneda, finantsilist stabiilsust, töökoha turvalisust, motiveerivat töötasu ja sedagi, et nende tööd tunnustataks. «Töötajate eelistused on aga ajaga pidevas muutumises – näiteks muutub töötasu olulisemaks kolmekümnendates eluaastates, mil inimeste finantskohustused on üldjuhul kasvanud ja hakatakse looma ka perekonda,» sõnas Henry Auväärt.

TABEL

Maailma ihaldusväärseimate linnade edetabel, kus rahvusvahelised talendid töötada sooviksid:

1

London

2

New York

3

Berliin

4

Barcelona

5

Amsterdam

6

Dubai

7

Los Angeles

8

Pariis

9

Sydney

10

Tokyo

11

Madrid

12

Toronto

13

Viin

14

Abu Dhabi

15

Singapur

16

Melbourne

17

Brüssel

18

Zürich

19

Rooma

20

Washington

21

Miami

22

Genf

23

München

24

Vancouver

25

Chicago

26

Hongkong

27

Boston

28

Stockholm

29

San Francisco

30

Montreal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles