Milline on populaarseim uue auto värv?

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Populaarseim uue auto värv on valge.
Populaarseim uue auto värv on valge. Foto: whatcar.ee

Hõbedane toon autovärvide seas pärast 10 aasta pikkust valitsemist troonilt lükatud. Uueks lemmikuks on valge, selgus suurima autovärvide tarnija PPG Industries aastakokkuvõttest.



 

Tänavu on maailmas esikohal valge värv (21protsenti), järgnevad must (20 protsenti) ja hõbedane (20protsenti) toon, vahendab Whatcar.  Nende kolme arvele tuleb kokku 61 protsenti kõigist uutest sõiduautodest.

Euroopas osutus ülekaalukalt (26 protsenti) võitjaks must, järgnesid valge, hõbedane ja hall. Põhja-Ameerikas oli valge 20 protsendiga esimene, hõbe 19 protsendiga teine ja must 18 protsendiga kolmas. Aasias ja Okeaanias juhtis 25 protsendiga hõbedane toon, teine on valge (23 protsenti) ja kolmas must (17 protsenti).

Uurimusest selgus, et 30 protsendi ostjate jaoks on auto värvus väga oluline, 77 protsenti pidasid värvi suhteliselt tähtsaks ning 31 protsenti olid valmis selle eest lisa maksma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles