Kui veekindel on su veekindel telefon?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Suvi on kohal ja paljudele Maarjamaa elanikele tähendab see veemõnude hooaja algust. Olgu siis vee sees või vee kohal paadis, jahis ehk laevas. Kaunid hetked veeääres aga lausa kutsuvad kasutama telefonikaamerat. Telefonidele aga on teatavasti sissekodeeritud soov kõige sobimatumal hetkel kasutaja näppude vahelt või taskust vette pudeneda, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Mõistagi võib telefon vetevoogudesse sukelduda ka vannitoas või tualetis, kuid suvi on telefonidele vaieldamatult riskantsem periood. Õnneks aga alates 2013. aastast on veekindlate nutitelefonide valik plahvatuslikult kasanud ning juba praegu saadaval suur valik erineva veekindlustaseme (ja hinnaga) nutitelefone. Enne randa siirdumist või paati istumist aga tasub selgeks teha, kui veekindel on su telefon taskus või käekotis.

Telefonide tehniliste andmete seas tähistab seadme tolmu- ja veekindlust lühend IPxx, kus ’x’-i asemel on erinevad numbrid. Esimene numbritest näitab telefoni tolmu-, teine aga veekindlust. Maksimaalset tolmukindlust tähistab praegu number 6, maksimaalset veekindlust aga 9K või isegi X. 9K puhul võib telefoni või muud nutiseadet näiteks tulistada kuuma veega veekahurist 30 sekundi jooksul nelja erineva nurga alt. X aga tähendab mingi spetsiifilise tegevusalaga seotud maksimaalset veekindlust.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles