Aastal 2020 käiakse netis peamiselt mobiiliga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix
USAs tegutsev uuringutekeskus Pew Internet & American Life Project  küsis ekspertidelt erinevate tehnoloogiate tuleviku kohta. Selgus, et asjatundjad ennustavad eelseisvateks aastateks märkimisväärseid arenguid mobiiltelefonide vallas.

Eksperdid usuvad, et aastaks 2020 on mobiilsed seadmed peamisteks interneti kasutamise vahenditeks, vahendas Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal Novaator.

Küsitluses esitati ekspertidele 2020. aasta kohta järgmine väide: «Mobiiltelefon – mille puhul võib juba praegu rääkida märkimisväärse võimsusega arvutist – on esmane ning peamine interneti kasutamise vahend paljudele inimestele kogu maailmas, pakkudes informatsiooni kaasaskantaval ja hästiühilduval kujul suhteliselt madala hinnaga.» Sellega oli nõus 77 protsenti pea 600st vastanust.

Lisaks arvas 55 protsenti, et 2020. aastal kuulub paljude ellu nii tehisreaalsus kui ka suhtlemine tehiskeskkondades. Pea sama suur osa vastanutest avaldas kahtlust sotsiaalse sallivuse edusammude osas internetis.

Pew Internet & American Life Projecti direktor Lee Rainie ütles, et ekspertide vastuseid läbis selge murelik joon.

«Nad on kindlad, et interneti ja mobiiltelefonide areng jätkub kiires tempos, kuid nad pole kindlad, kas aina paremad, kiiremad ja odavamad vahendid aitavad ka inimestel teha läbi sama kiireid muutusi. Tulevikutehnoloogia tugevdab inimeste rolli nii poliitika- kui majandusilmas, kuid sellega ei kaasne ilmtingimata parem ja viisakam maailm,» rääkis Rainie.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles