Lenovo möödus Dellist ja kerkis suuruselt teiseks arvutitootjaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenovo sülearvuti.
Lenovo sülearvuti. Foto: SCANPIX.

Uuringufirmade IDC ja Gartner hinnangul möödus arvutitootja Lenovo oma konkurendist Dellist ning kerkis kolmanda kvartali lõpuks maailma suuruselt teiseks arvutimüüjaks, vahendab computerworld.com.

Maailma suurim arvutitootja Hewlett-Packard suutis selle aasta kolmandas kvartalis samuti oma müüginumbreid kasvatada (+5,3 protsenti) ja seda hoolimata kuuldustest, et ettevõte võib oma arvutiärist loobuda.

Samas tunnistasid mõlemad uuringufirmad, et kolmanda kvartali arvutite müügi kasv ei küündinud oodatud tasemele. IDC teatas, et kolmandas kvartalis suurenesid arvutite tarned oodatud 4,5 protsendi asemel 3,6 protsenti.

Gartneri andmetel kasvasid mahud oodatud 5,1 protsendi asemel aga 3,2 protsenti.

Samas näitas mõlema uuringufirma hinnangul suuremate arvutitootjate seas kiireimat kasvu Lenovo. Gartneri hinnangul hoiab Lenovo enda käes 13,5 protsenti turust, samal ajal kui Delli puhul on vastav näitaja 11,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles