Apple võib muuta oma hinnapoliitikat

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple MacBook (vasakul) ja MacBook Pro (paremal) mudelid.
Apple MacBook (vasakul) ja MacBook Pro (paremal) mudelid. Foto: SCANPIX

PC Worldi andmetel liigub kuuldusi, et Apple on asunud oma hinnapoliitikat korrigeerima, et inimesed vähenevate sissetulekute valguses nende toodetele selga ei keeraks.


Kõikvõimalike elektrooniliste vidinate müüginumbrid langevad majanduslanguse ajal hoogsalt, sest erinevalt esmatarbekaupadest saab nende soetamise ka tulevikku lükata, vahendab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

Kui näiteks autotööstus on majanduslanguse ajal pea alati raskustes, siis loogika kohaselt peaks praegu kõvasti kannatama ka Apple. Nende kultuslikud tooted on oluliselt kallimad kui teiste firmade sarnased tooted, mis lubab Apple'il neid korralike kasumimarginaalidega maha müüa.

Ometi on Apple majanduslangusele siiani üllatavalt hästi vastu pannud ning inimeste huvi nende toodete vastu on vähenenud tagasihoidlikumalt kui võinuks arvata. Wall Street Journali andmetel Macide müük langenud mullusega võrreldes ühe protsendi võrra.

PC-arvutite müük on aga kasvanud kaks protsenti. Samas tuleb langus peamiselt Maci lauaarvutite arvelt, mille müüginumbrid on kukkunud tervelt 35 protsenti. Sülearvutite müük on Apple'il kasvanud kiiremini kui konkureerivatel PC-de tootjatel.

Paljude ekspertide arvates on lauaarvutid nagunii peagi väljasurnud nähtus, mistõttu ei peaks Apple selle trendi pärast ehk liigselt muretsema.

Samas liigub kuuldusi, et Apple on asunud hinnapoliitikat korrigeerima, et inimesed vähenevate sissetulekute valguses Apple'ile selga ei keeraks. See tähendaks konkureerimist ka 500 dollarit maksvate arvutite kategoorias.

Arvatakse, et jaanuaris toimuval Macworldil plaanib Apple välja tulla kahe uue odava ja peamiselt netis surfamiseks mõeldud sülearvutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles