Veerandile sotsiaaltöötajate elektriautodest pole seni tahtjat

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silberauto territooriumil olevad sotsiaalminiteeriumi poolt tellitud elektriautod.
Silberauto territooriumil olevad sotsiaalminiteeriumi poolt tellitud elektriautod. Foto: Priit Simson

Kui 507 sotsiaaltöötajatele mõeldud elektriautot jõuavad Jaapanist Eestisse mai lõpuks, siis pole tänaseni selge, mis saab 129st autost, mida seni pole ükski omavalitsus tahtnud.

Esimesed viiskümmend sotsiaaltöötajate elektriautot Mitsubishi i-Miev saabus Eestisse juba 30. septembril.

«Esialgu on nad AS Silberauto esinduses, kus nad komplekteeritakse – paigaldatakse alarmid, matid, registreeritakse liiklusregistris, paigaldatakse kleebised jne,» rääkis sotsiaalministeeriumi avalike suhete juht Diana Lorents. «Esimesed viis autot antakse üle 21. oktoobril ja järgnevate nädalate jooksul ülejäänud.»

Need viis saab Tallinn. Viiekümnest elektriautost lähevad 25 Tallinnale, 24 Tartule ning üks Orava vallale.

«Nad olid ise väga, väga huvitatud ja meie tahtsime saada hinnangut, kuidas elektriautoga sõit maal sujub,» põhjendas Lorents viimast valikut. Ta lisas, et valikud, kes esimesena auto kätte saab, tehti selle järgi, kas ja kui lähedal on omavalitsusel teenindus.

«Tavalaadijad paigaldatakse koostöös Kredexiga enne, kui elektriauto kaustusse antakse ja neid tuleb võrdselt autodega,» lisas Lorents. «Koolitused algavad sel nädalal ja enne autode kätte andmist tehakse see kõigile kasutajatele.»

Kõik 507 autot peaksid kohal olema mai lõpuks, kuid täpne tarnegraafik ei ole veel selgunud. Esimeses taotlusvoorus kõiki autosid omavalitsustele laiali ei jagatud ning seega on planeerimisel ka teine voor. Sotsiaalministeeriumi andmetel peavad omaniku leidma veel 129 masinat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles