Nokia jätkab nostalgia lainel: müügile jõudis «banaanitelefon» 8110

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nokia 8110
Nokia 8110 Foto: Tootja foto

Eestis jõudis täna müügile järjekordne Nokia kunagise kultustelefoni kaasajastatud reinkarnatsioon – banaanitelefoniks kutsutud Nokia 8110.

Telefonil on vana hea kõver kujutis ja lisandunud on 4G levis tegutsemise võimekus, kuid tehnilistelt omadustest on tegemist pehmelt öeldes tagasihoidliku seadmega.

Näiteks on seadmel salvestusmälu vaid 4 GB (nutitelefonidel tavaliselt 64 GB) ja kaameral megapiksleid vaid 2 (tavamobiilidel alla 16 MP haruharva). Ekraani diagonaaliks vaid 2,4 tolli (nutitelefonidel ligi 5 tolli).

Samas kaalub seade vaid 115 grammi, mis on nutitelefonidega võrreldes ligi kolmandiku võrra vähem. Nokiale kohaselt ei puudu telefonist ka ussimäng Snake.

 Telefoni esimesena müüki võtnud Tele2 turundusdirektori Katrin Aroni sõnul on Nokia hea alternatiiv nendele, kes ei soovi nutiseadet kasutada, kuid vajavad siiski võimekat ja töökindlat telefoni.

«Paar aastat tagasi tõi Nokia turule uuenenud 3310 ning see on tänaseni väga populaarne telefon. Edu ennustatakse ka 8110 mudelile, mis on silmapaistev just oma disaini poolest,» rääkis Aron.

Maksab seade ligi 90 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles