Maailma kiireim superauto muutub veelgi kiiremaks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shelby

Tippkiirusega 411 km/h kõige kiirema seeriatootmises oleva masinana Guinnessi rekordite raamatusse sattunud SSC Ultimate Aero muutub 2009. aastal veelgi võimsamaks ja kiiremaks.


Shelby Super Carsi esindajate sõnul tahetakse uue mudeliaasta versiooni 6,2-liitrise V8 mootori võimsust tõsta veel 15 hobujõu võrra. Kokku oleks neid siis juba 1 287, vahendab

Autonet.ee

Lenta.ru'd.

Võimsuse kasv suudetakse saavutada tänu Aeromotive uuele kütuse etteandmise süsteemile, samuti muudetakse efektiivsemaks jõuallika jahutust.

Tänu ninaosa aerodünaamika muutmisele paranes radiaatorite jahutusvõime 20 protsendi ulatuses, ühtlasi vähenes ka aerodünaamiline takistustegur. Samuti võeti kasutusele aktiivne tagumine spoiler, mis tõuseb aktiivsel pidurdusel veel 20 cm võrra kõrgemale.

SSC spetsialistid loodavad uue mudeliga püstitada uut maailmarekordit, kiirendades masina kuni 430-kilomeetrise tunnikiiruseni. Täpsemat katsetuste aega veel ei avalikustatud.

Uue mudeliaasta Ultimate Aero saab ka moderniseeritud sõitjateruumi, milles võetakse kasutusele uus näidikutepaneel ning ohtralt süsinikplastist dekoratiivelemente.

Keskkonsoolil asuvatel näidikutel kuvatakse muu hulgas ka mootori temperatuur ja rehvirõhud.

Seal asub ka tavalisel arvutil põhinev multimeediasüsteem, mis võimaldab omanikul diagnostikat teha ilma teenindusse pöördumata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles