Facebooki turvaboss läks minema

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alex Stamos
Alex Stamos Foto: STEVE MARCUS / REUTERS

Kõikvõimelikesse andmete kuritarvitamiste skandaalidesse mässitud Facebooki turvalisuse juht Alex Stamos lahkub ettevõttest ja liitub Stanfordi ülikooliga.

39-aastane Stamos töötas Facebookis 2015. aastast ning ta jätab ettevõtte 17. augustil. Intervjuus New York Times’ile ütles ta, et need olid tema jaoks väga rasked aastad. Facebooki postituses lisas ta, et on ta on uhke, kuna on töötanud maailma kogenenuimate ja pühendunumate turvaprofessionaalidega ühes kõige keerulisemas ohukeskkonnas, kus üks tehnoloogiaettevõte võib tegutseda.

Facebooki tegevjuhi Sheryl Sandbergi sõnul mängis Stamos ettevõttes olulist rolli. Stanfordis liitub ta töörühmaga, mis tegeleb poliitikute, meedia ja teiste teavitamisega kübermaailmas valitsevatest ohtudest. Lisaks saab ta täiskohaga õppejõuks ja teadlaseks.

Facebook on teatanud, et Stamosele järeltulijat ei palgata, kuna turvainsenerid, analüütikud ja teised spetsialistid on integreeritud toodete ja teenuste tiimidesse.

Facebook on sattunud mitmetesse andmete kuritarvitamise skandaalidesse, kus selle kasutajate suurandmeid, valekontosid ja reklaamikanaleid on ära kasutatud valimistulemuste mõjutamiseks.

Allikas: BBC

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles