iPhone’i ekraanilukk ununes – kuidas edasi?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Tänapäevased nutiseadmed sisaldavad meie kohta sellises koguses infot, mida lihtsalt ei tohi võõrastesse kätesse usaldada. Seepärast ongi seadmete ja tarkvara tootjad varustanud need erinevate turvameetmetega. Eriti tuntud on sellepoolest Apple, kelle iPhone’idest ei suuda isegi FBI ja LKA neile vajalikku infot kätte saada, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Ometi on olukordi, kus tugev turvalisus võib isegi seadme seaduslikule omanikule luupainajaks muutuda. Ehkki Apple kasutab oma iPhone’ide juures üha enam biomeetrilisi tuvastusvahendeid nagu sõrmejälg ja näotuvastus, mängib ka nende juures olulist ja elulist rolli ekraaniluku parool. Paraku on see parool ka turvaahela kõige nõrgem lüli. Inimene ei saa unustada ära oma sõrmejälge ning nägu on üldiselt äratuntav ka peale mitmepäevast pidutsemist. Küll aga pole peale mitmepäevast pidutsemist haruldane olukord, kui ei tule enam telefoni ekraanilukk hästi meelde. Või on vahepeal pisut pidusena tulnud pähe geniaalne mõte ekraaniparool välja vahetada. Või on mõni lähikondlane või pooltuttav üritanud vahepeal telefoni omavoliliselt avada ning mitmete valede paroolide sisestamisega telefoni lihtsalt lukustanud. Põhjuseid telefoni lukustumiseks on mitmeid, kuid probleem on üks. Ja valus – te ei pääse enam oma armsa nutiseadme sügavustesse. Õnneks pole see mure lahendamatu, juhul, kui teil vähemalt oma Apple ID ja parool meeles on. Taastamisprotsess on pisut tüütu, kuid vältimatu.

Loe edasi Digitargast. 

 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles