Tele2 sulgeb vanu pakette ja tõstab märgatavalt hindu (9)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 esindus
Tele2 esindus Foto: Tele2

Tele2 saatis äsa oma klientidele teavituskirjad mitmete vanade pakettide sulgemise ning neist märgatavalt kallimate pakettide vastu vahetamise kohta.

Kirjas seisab, et alates 01.09.2018 uuendatakse pakette Euroopa 2.0 ning Multipakett 3.0 ning lisaks lõpetab Tele2 järgmised interneti lisateenused kõnepakettides

  • 4,5G internet mobiilis Nuti Small
  • 4,5G internet mobiilis Nuti Medium
  • 4,5G internet mobiilis Nuti Large
  • 4,5G internet mobiilis Nuti Extra Large
  • 4,5G internet mobiilis ERI

Sulgemisele lähevad teavituse kohaselt ka järgmised kõnepaketid:

  • Euroopa 1.0
  • Hinnaliider
  • Hinnaliider Eesti
  • Lastepakett
  • Meie Pere
  • Multi 1.0 Eesti
  • Nuti 1.0
  • Nuti 2.0
  • Nuti 3.0
  • Personaalne pakkumine 1.0
  • Personaalne pakkumine 1.0 Eesti
  • Seenior

Kõigi nende pakettide puhul pakub Tele2 klientidele automaatset üleminekut uutele kallimatele pakettidele või võimaluse augusti jooksul ise uus pakett valida.

Näiteks teatas üks Tele2 klient, et tema Lastepakett asendatakse paketiga «Personaalne Pakkumine 2.0 Eesti», mis on aga kahe euro võrra ehk poole kallim. Ühel teisel kliendil asendatakse senine Nuti 3.0 pakett uue paketiga Multipakett 3.0 ning see toob kaasa hinnatõusu 1,5 eurot.

Teavituskirjas ei anta klientidele infot võimalusest leping lõpetada. Infot pole väljas ka ettevõtte veebilehel.

TELE2 KOMMENTAAR

Tele2 turundusdirektor Katrin Aron:

Tele2 hinnatõus tuleb suuresti hiiglaslikest investeeringutest. Nii nagu Elisa saatis eile oma äriklientidele teavituse pakettide hinnatõusust ja Telia teatas hinnatõusust suve alguses, on ka Tele2-l plaanis septembris osade pakettide hindasid kergitada. Eurostati statistika kohaselt on Eesti telekomiteenuste hinnad Euroopa Liidu riikidest odavuselt neljandal kohal, olles majanduspiirkonna keskmisest kolmandiku võrra odavamad.

Telekomiteenuste puhul ei anna klient andeks pisemaidki vajakajäämisi ning oma teenusepakkujalt oodatakse mitte tänase taseme hoidmist, vaid pidevat arengut. Nagu ka teistes sektorites, suurenevad meie sisendkulud, töötajad tahavad rohkem palka saada ning investeeringud uude ja paremasse tehnoloogiasse ning müügisüsteemidesse jätkuvad.

Seetõttu tuleb ka meil, sarnaselt teiste operaatoritega sügisest osade pakettide hindasid tõsta. Paralleelselt läheb aga teenus paremaks, tehnoloogiline võimekus kasvab ning pakettides sisalduvad mahud suurenevad pidevalt.

Meie senine pakettide portfell muutub loogilisemaks ja kliendile paremini arusaadavaks. Oleme vaadanud üle klientide reaalsed kasutused ja suuresti on uued paketid just seda silmas pidades ka disainitud. Edaspidi pakumegi eelkõige pakette, kus kliendile olulised ja vajalikud teenused on juba paketi hinna sees ning nii vähendame oluliselt lisakuludest tekkivaid ridu arvel, mis muudab üleüldiselt kogu arveldamise kliendile arusaadavamaks ja lihtsamaks. Praegu ei saa mitmete vanemate pakettide puhul klient oma kulusid prognoosida ning seepärast need ka suletakse.

Kuna Tele2 klient võib oma lepingu lõpetada ükskõik millal, olenemata tema paketist, siis on ka antud muudatuse puhul kõigil klientidel võimalik muutustega mittenõustumisel leping igal ajal üles öelda. Tele2 uute tingimuste järgi, mis hakkasid kehtima juuli keskel, ei rakendu meie klientidele pakettide lepingute lõpetamisel leppetrahve.

Multipakett 3.0 pakett sisaldab võrreldes varasema Nuti 3.0 paketiga rohkem roamingu mahtu EL-is, mis tõusis 4GB pealt 5GB peale; 1200 kõneminuti asemel piiramatult kõnesid; ning 1000 SMSi asemel piiramatult sõnumeid.

Lastepakett suletakse ning asendatakse. Kuna varasemalt oli Lastepaketis vaid 4 Tele2 sõbranumbrit, millele sai tasuta helistada ja ülejäänud kõnede eest tuli hinnakirja järgi lisaks tasuda, siis nüüd on paketis 1000 tasuta kõneminutit (Eestisisest) ükskõik millisele numbrile. Samuti ei sisaldanud Lastepakett varasemalt SMSe ehk iga SMS hinnastati lisaks. Uues paketis on hinna sees ka 100 Eestisisest SMSi.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles