Samoa petukõnede ohvriks on langenud 2400 inimest (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petukõne. Pilt on illustratiivne.
Petukõne. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter / Postimees
  • Politsei alustas juhtumi uurimiseks kriminaalmenetlust

Politsei on alustanud sideettevõte poolt esitatud avalduse põhjal kriminaalmenetlust kunstlikult genereeritud massilise kõneliikluse kelmuse uurimiseks.

Politseile laekunud andmete põhjal tehti avalduse esitanud ettevõtte klientidele ajavahemikul 22.juuli – 23.juuli suur hulk kõnesid Samoa suunakoodiga numbritelt. Praeguse info järgi on umbes 2400 klienti numbrile tagasi helistanud, tuues nii kaasa eritariifiga arved. Klientidele tekitatud kahju suuruseks on ligi 2700 eurot.

Kuna on käimas võimaliku kelmusejuhtumi uurimine, siis sellisel viisil saadud raha petukõnede korraldajateni ei jõua, kuna sideettevõte ei pea nimetatud raha operaatorile üle kandma. Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo kelmuste ja küberkuritegude talitus ning juhib Põhja Ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles