Robotex muutus tasuliseks ja fännid on pettunud (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotex
Robotex Foto: Robotex

Sel aastal taaskord toimuv Robotexi robootikavõistlus on kaasa toonud huviliste pahameele, kuna erinevalt eelmistest aastatest tuleb tasuda osalusmaksu 50 eurot iga roboti kohta.

Portaali Geeniuse poole pöördunud osaleja, kes märkis, et kuna Robotex on aastaid olnud koht, kus erineva sotsiaalmajandusliku staatusega isikud saavad robotite ehitamises ja nendega võistlemises kätt proovida, siis tundub nii suure osalustasu kehtestamine eriti valus ja muudab ürituse sisu.

«Robotex on olnud ka koht, kus lapsed/noored teemaga tutvuvad. Kokkuvõttes on väga kurb, kui üritusele kehtestatakse kõrged osavõtu- ja piletitasud ja ehk oleks võimalik teemat laiemalt arutada,» lausus ta.

Robotexi Facebooki lehel on sõna võtnud ka mitmed teised huvilised, kes on märkinud, et kehtestatud 50 eurone tasu ühe roboti kohta on liiga suur.

Robotexi üks eestvedajaid Sander Gansen ütles Geeniusele, et vajadus kehtestada osalustasu tuleneb ürituse suuruse kasvust.

Loe edasi portaalist Geenius

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles