Kaljulaid palkas diginõuniku

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Mägi
Margus Mägi Foto: Youtube

President Kersti Kaljulaid otsustas palgata endale seitsmenda nõunikuna digiühiskonna nõuniku ning järgmisel esmaspäeval alustab sellel kohal tööd Margus Mägi.

Mägi viimaseks töökohaks enne uut ametit oli digipoliitika nõunik riigikantseleis, kus ta tegeles ka selle valdkonna vedamisega eesistumise raames. Varem olid tema töökohtadeks Omniva, Nortal ning registrite ja infosüsteemide keskus RIK.

«Mind on alati köitnud tehnoloogia ja selle mõju ühiskonna arengule tervikuna. Digitaalne innovatsioon võimaldab Eestil suureks kasvada ja olla digiühiskonna teerajaja globaalselt. Loodan, et minu varasemad kogemused ning taust e-Eesti edendamisel on abiks riigipea tegemistes,» ütles Mägi.

Mägi on lõpetanud Tallinna õlikooli infotehnoloogia juhtimise magistriõppe ja on Valgetähe IV klassi teenetemärgi kavaler ning Sotsiaalse Ettevõtja 2006 aasta konkursi laureaat.

Presidendi õigusnõunik on Paloma Krõõt Tupay, avalike suhete nõunik Taavi Linnamäe, majandusnõunik Heido Vitsur, julgeolekunõunik Peeter Kuimet, välisnõunik Lauri Kuusing ja vabakonnanõunik Urmo Kübar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles